Skal du slette en stjålet iPhone?
Gør det her først
- Markér den som mistet på icloud.com/find. Det låser den med dens kode og suspenderer Apple Pay. Du behøver ikke en bekræftelseskode.
- Anmeld den til politiet og dit teleselskab.
- Gennemgå din Apple-konto for noget, du ikke selv har ændret.
Vores fulde plan står i hvad du skal gøre, hvis din iPhone er stjålet.
Hvad sletning gør
- Alt dit indhold på iPhone bliver slettet.
- Aktiveringslås (Activation Lock) forbliver slået til, så din Apple-konto og din adgangskode skal bruges for at sætte den op igen.
- Du får en bekræftelse på e-mail.
- Hvis den havde iOS 15 eller nyere, kan du stadig finde den bagefter. På ældre versioner kan du ikke.
- Hvis den er offline, starter sletningen næste gang, den får forbindelse, og du kan annullere indtil da.
Hvad sletning ikke gør
- Den kan ikke fortrydes.
- Den tager sig ikke af dine konti. Du skal stadig håndtere din Apple-konto, dit teleselskab og dine banker.
- Den virker ikke, hvis Find (Find My) var slået fra før tyveriet. I så fald kan du ikke slette iPhone på afstand, så skift adgangskoden til din Apple-konto med det samme.
Sådan beslutter du
Vent, hvis den måske stadig kommer tilbage, eller hvis du stadig arbejder sammen med politiet. Mistet-tilstand (Lost Mode), Apples navn på en enhed, der er markeret som mistet, låser den, så snart den er online. Sletning kan ikke fortrydes, så du behøver ikke beslutte dig med det samme.
Vores forslag, ikke Apples: beslut dig hurtigere, hvis en tyv måske kender din kode, især hvis Beskyttelse af stjålet enhed (Stolen Device Protection) var slået fra, eller telefonen måske er et kendt sted, som dit hjem eller din arbejdsplads. Mistet-tilstand kan slås fra ved at indtaste koden, så den beskytter dig mindre i det tilfælde. Se hvis en tyv kender din kode.
Slet, når du er sikker på, at du ikke kan få den tilbage. Det er dér, Apple foreslår det.
Sådan sletter du den
- Gå til icloud.com/find, og log ind. Hvis du bliver bedt om en kode, så vælg Find enheder (Find Devices).
- Vælg din iPhone, og vælg derefter Slet denne enhed (Erase This Device).
- Følg trinnene på skærmen. Hvis du bliver tilbudt et telefonnummer eller en besked, og iPhone blev stjålet, så udelad dem. En tyv kunne bruge dem til at snyde dig.
Du kan også gøre det i appen Find (Find My) på en anden Apple-enhed. Vælg Enheder, vælg iPhone, tryk på Mere, og vælg derefter Slet. Ordlyden varierer lidt efter iOS-version, og du skal bruge adgangskoden til din Apple-konto.
Når du har slettet den
- Fjern den ikke fra Find (Find My). Det fjerner Aktiveringslås (Activation Lock), og det gør den lettere for en tyv at sælge.
- Hvis du har AppleCare+ med Tyveri og tab (Theft and Loss), så lad den blive i Find (Find My) og din Apple-konto, indtil dit krav er helt godkendt. Den dækning findes ikke i alle lande og regioner.
- Stol ikke på en besked om, at den er fundet. Apple siger, at de ikke kontakter dig om det. Sådan virker den svindel.
Sådan hjælper FirstHour
FirstHour kan ikke slette din iPhone. Det sker gennem Find (Find My). Den kan derimod hjælpe, før der sker noget. Protect peger på billeder af kort, ID og koder, så du kan håndtere dem, mens du har din telefon. Plan B gør din plan for den første time klar, så du ikke skal finde ud af det, mens du er oprevet. Protect kan overse ting, som håndskrift og slørede billeder.
FirstHour kommer snart til iPhone. Dine billeder læses på din iPhone og bliver aldrig uploadet. Se, hvad den gør.
Spørgsmål
Kan jeg stadig finde den efter sletning?
Hvis den havde iOS 15 eller nyere, ja. Apple siger, at du stadig kan finde den i Find (Find My) eller på icloud.com/find. Det afhænger også af, at iPhone kan melde sin placering.
Kan jeg stoppe en sletning?
Kun hvis iPhone var offline og endnu ikke er begyndt at slette. På icloud.com/find skal du vælge den, vælge Stop anmodning om sletning (Stop Erase Request) og indtaste din adgangskode. I appen Find (Find My) hedder det Annuller sletning.
Lader sletning en tyv bruge min iPhone?
Apple siger, at Aktiveringslås (Activation Lock) forbliver slået til, og at din Apple-konto og adgangskode kræves for at aktivere den igen, så længe du lader den blive i Find (Find My). Derfor skal du aldrig give dem til nogen, der siger, at de har fundet din telefon.
Kilder
- If your iPhone or iPad was stolen, Apple Support
- How to find your lost iPhone or iPad, Apple Support
- Erase a device in Find Devices on iCloud.com, Apple Support
- Erase a device in Find My on iPhone, Apple Support
- Remove a device from Find Devices on iCloud.com, Apple Support
- Use Find My to locate your lost Apple device or AirTag, Apple Support
- Mark a device as lost in Find My on iPhone, Apple Support
- Activation Lock for iPhone and iPad, Apple Support