Gidsen / Afmelden bij Google en Facebook

Meld een gestolen telefoon af bij Google en Facebook

Kort antwoordGa voor Google naar je Google-account, dan Beveiliging (Security), Je apparaten (Your devices) en Apparaten beheren (Manage devices). Kies de telefoon en kies Uitloggen (Sign out). Ga voor Facebook naar Wachtwoord en beveiliging (Password and security) in het Accountcentrum (Accounts Center), dan Waar je bent ingelogd (Where you're logged in). Wijzig daarna beide wachtwoorden.

Je kunt dit doen vanaf een geleende telefoon of een computer. Gebruik op het apparaat van iemand anders een privévenster en sluit het als je klaar bent. Menunamen veranderen af en toe, dus die van jou kunnen er iets anders uitzien.

Google

  1. Ga naar myaccount.google.com en meld je aan.
  2. Open Beveiliging (Security). Kies in het paneel Je apparaten Apparaten beheren (Manage devices). Het kan ook als Alle apparaten beheren (Manage all devices) staan.
  3. Kies de gestolen telefoon. Google toont wanneer hij voor het laatst is gebruikt en de laatste stad waarvandaan hij verbinding maakte.
  4. Kies Uitloggen (Sign out) en volg de aanwijzingen.
  5. Zie je meerdere aanmeldingen met dezelfde apparaatnaam, log dan uit bij allemaal.
  6. Wijzig het wachtwoord van je Google-account onder Inloggen bij Google (Signing in to Google).

Staat de telefoon er niet bij, controleer dan of je in het juiste account zit. De telefoon verschijnt alleen als hij was aangemeld bij een Google-app, zoals Gmail of YouTube. Staat hij er dan nog niet, ga dan meteen je wachtwoord wijzigen.

Facebook

  1. Open Wachtwoord en beveiliging (Password and security) in het Accountcentrum.
  2. Kies Waar je bent ingelogd (Where you're logged in) en kies dan je account. Je ziet waar je bent aangemeld.
  3. Wil je maar bij een paar uitloggen, kies dan die apparaten. Wil je bij alle uitloggen, kies dan Alles selecteren (Select all).
  4. Kies Uitloggen (Log out) en bevestig.
  5. Wijzig ook je Facebook-wachtwoord.

Alles selecteren kan je ook op je andere apparaten uitloggen, dus misschien moet je daar opnieuw inloggen.

Als je er niet in komt

Google vraagt om een code die je niet kunt krijgen. Je kunt een andere telefoon gebruiken die bij je account is aangemeld, een ander nummer dat je hebt toegevoegd of een opgeslagen back-upcode. Een beveiligingssleutel of een toegangssleutel (passkey) werkt ook, als je die eerder hebt ingesteld. Werkt niets daarvan, volg dan de stappen van Google voor accountherstel.

Facebook laat je er niet in, of er is iets veranderd. Ga naar facebook.com/hacked, zo mogelijk op een apparaat dat je eerder voor Facebook hebt gebruikt. Facebook raadt dit aan als je account is gehackt. Heb je de toegang tot je telefoonnummer of e-mail verloren, dan heeft Facebook een herstelroute die om nieuwe contactgegevens vraagt, die nog niet eerder op je account mogen zijn gebruikt.

Wees alsjeblieft mild voor jezelf. Buitengesloten raken na een diefstal komt vaak voor, en het betekent niet dat je iets fout hebt gedaan. Je nummer terugkrijgen helpt, dus kijk wie je moet bellen.

Wat dit niet kan

Hoe FirstHour helpt

Plan B helpt je een plan voor het eerste uur te maken zolang alles rustig is, en het te sturen naar iemand die je vertrouwt, zodat je dit niet alleen hoeft uit te zoeken. FirstHour kan je niet afmelden bij Google of Facebook en kan je iPhone niet vergrendelen. Je plan bevat geen wachtwoorden.

FirstHour komt binnenkort naar de iPhone. Je foto's worden op je iPhone gelezen en nooit geüpload. Bekijk wat het doet.

Vragen

Moet ik afmelden als de telefoon vergrendeld is?

Het is toch de moeite waard, want het kost maar een paar minuten en je kunt niet weten wat iemand heeft gezien. Heeft iemand misschien je toegangscode gezien, dan is het nog belangrijker.

Wist afmelden iets?

Google zegt dat afmelden de toegang tot je account en gekoppelde apps vanaf dat apparaat verwijdert, en dat je weer kunt aanmelden als je de telefoon terugkrijgt. Het zegt niet dat het de telefoon wist. Op iPhone is wissen een aparte stap in Zoek mijn.

De telefoon staat nog in mijn Google-lijst. Heeft het gewerkt?

Waarschijnlijk wel. Google zegt dat de lijst apparaten bevat die de afgelopen weken waren aangemeld, en dat apparaten waar je je hebt afgemeld worden gemarkeerd als Uitgelogd (Signed out). Zoek naar dat label.

Bronnen

Alle gidsen